Tennistrubbel och Tennisgjädje

Kom hem för en stund sedan från ett tennismöte hela familjen var på där vi fick lite mer info om tennisen och så. Det ska bli väldigt kul att starta igång denna säsongen tycker jag och idag spelade vi ute på tennisplanerna precis som i måndags så det var kul! Igår var det för kallt och snöigt så vi hade skumgummibollar och spelade tennis i matsalen över borden och sprang runt i korridorerna och trapporna som kondition...inte lika roligt. Jag känner att det går lite bättre med tennisen nu, speciellt efter att jag fick spela med coach racket idag. Det visade sig att jag köpt ett jättedåligt racket, enligt coach är affären jag gick till jättedålig och det är alldeles för lätt och inte balanserat. Det kändes jättekonstigt när jag servade men det blev bättre med hans racket, så vi ska försöka lämna tillbaka/byta mitt racket imorgon, vi får se hur det blir med det. Vi hade i alla fall en lång disskusion om rack på mötet med coach och han sa att mitt racket nig skulle vara bra för hans 85-åriga pappa... Förresten säger man rack på svenska och racket på engelska? Har aldrig fattat det.

Men jag känner mig fortfarande riktigt ringrostig i tennisen och jag vet att jag kan spela så himla mycket bättre. Vi är runt 45 spelare tror jag och topp 11 eller något sånt kommer med i Varsity vilket liksom är det coolaste av de coola. Vanligtvis skulle jag inte brytt mig om Varsity eller inte men nu visar det sig att jag enligt coach ligger preciiiiis på gränsen att komma med i Varsity eller inte. Jag är med i en grupp av 4 som han personligen sa måste visa vad vi går för för vi är precis på gränsen. Så eftersom jag vet att jag kan spela så sjukt mycket bättre än det dåliga jag hittills gjort och ligger precis mitt emellan så vill jag ju komma med i Varsity! Då skulle jag spela utanför skolan med de bra spelarna och bra tränarna och inte behöva åka med den stora JV gruppen som är "resten" med flera som är totalt nybörjare till tennisplaner några kilometer bort ifrån skolan med buss varje dag. Det är tydligen det svåraste året någonsin detta året att komma med i Varsity enligt coach och imorgon måste jag verkligen steppa up flera steg eftersom de bestämmer efter imorgon så jag är lite nervös. Och självklart blir man extra nervös när huvudcoachen kommer och kollar när man spelar, då missar jag aaaalltid! Det är inte helt bestämt efter det, om någon från JV vill komma upp i Varsity kan de "challenge" en i Varsity och spela en match mot dem och "ta deras plats" om man vinner men ahh jag är ju så nära! Och juste i Varsity är det coolare tävlingar och man får ha finare tävlingskläder haha :)

Men i vilket fall är jag glad att jag spelar, för tennis är kul!Kommentarer:

1 Pappa:

Köp nu ett riktigt bra tennisracket Emma och låna tränarens tills du fått tag i ett bättre. Man ska inte vara dumsnål. Vi har nytta av både det nya och gamla racket du köper hemma i familjen sedan ändå. Det verkar ju hur kul som helst med tennisen!

Kommentera här: