Benny

För er som inte vet det så bor jag precis bredvid en fårhage och det är supermysigt nu på våren när alla lammungar kommer! 
 
Ett av årets lamm är döpt till Benny och han blev utstött av sin mamma så hon som har hand om fåren får mata honom med flaska flera gånger om dagen vilket har gjort att han är väldigt tam. Hon brukar gå ut på promenader med honom och han bara följer efter henne! 
 
Och för några dagar sedan när vi satt och åt middag och då såg vi plötsligt utanför fönstret att två lamm höll på att födas i hagen haha det var lite random så Klara och Viktor (mina syskon) fick springa och säga till de som har fåren och nu är Klara där varje dag och hjälper till med saker och så, det är verkligen supermysigt! :)
 

Visumansökan

Förra helgen satt jag mycket med visumansökan så nu tror jag att jag har full koll på det hela. Men HERREGUD vad amerikanarna ska krångla till allt! 
 
Detta är vad man måste göra för att få visum:
 
  • Fylla i ett jättelångt formulär på en hemsida (DS-160). Det är väldigt mycket man ska fylla i och det är jätteviktigt att allt blir rätt, det är också flera sidor med bara frågor som "är du medlem i någon terroristgrupp?" och "har du någonsin smugglat barn till USA?" osv. Hahaha 
  • Infoga ett speciellt foto till det formuläret och sen skriva ut ett viktigt papper när man är klar med allt det
  • Beställa ett speciellt personbevis från skattemyndigheten
  • Om man har blivit arresterad för något någon gång så ska man ha papper på det (men det har jag ju inte blivit...)
  • Skriva på ett viktigt formulär som heter DS-2019
  • Betala en avgift för DS-2019 på 180 dollar via en hemsida, fylla i ett formulär och skriva ut ett kvitto
  • Betala ansökningsavgift på 1120 kr vilket man måste ha ett kvitto från banken på
  • Fixa ett C5-kuvert med en speciell fraktsedel och lite annat
  • Fixa ett speciellt visum-foto (vanligt pass-foto funkar inte utan vi fick ett flera sidor långt dokument med regler för fotot) hos en fotostudio som ska ha storleken 5x5 cm. Man ska också fixa så att man får kortet på skiva så man kan lägga in det i DS-160. Fotona kostade mig tillsammans 400 kr.
  • Fixa interjutid på den amerikanska ambassaden i Stockholm där man också ska lämna in allt detta. Jag fixade så jag kunde gå med på YFU:s gruppbokning så jag kommer gå dit måndagen efter vårt avreseläger i Stockholm tillsammans med flera andra.
Jag är väldigt tacksam för all hjälp jag fått från YFU, de hade gjort jättebra förklaringar till allt så utan dem skulle allt blivit pannkaka, JAG ÄLSKAR YFU! 
 

Amerikansk fotboll

Gympan i tisdags hölls av en engelskalärare på skolan som är från USA för vi skulle nämligen köra amerikansk fotboll!
 
Det såg nog inte riktigt ut som riktig amerikansk fotboll, vi hade inga skydd eller så men vi försökte så gott det gick... Det var väldigt varmt och jag kan säga att jag inte fattade mycket alls! Jag är helt lost när det gäller att tacklas, det är samma sak när vi hade fäktning och judo jag bara kan inte "skada" någon annan. Så jag fick vara någon slags försvarare tillsammans med några andra så även om jag kanske inte var till mycket nytta så spelade jag i alla fall och det var rät kul! Men jag tror inte att det är någon sport för mig...
 
Dock ser jag JÄTTEMYCKET fram emot att gå och kolla på fotbollsmatcher när jag är i USA! Det verkar så himla coolt med hela lagkänslan, cheerleaders, ramsor och så och jag hoppas att mitt high school kommer ha mycket school spirit så jag kan få uppleva allt det där man ser på filmer och läser om på bloggar! :)