SLEEP-testet

Nu är det gjort!
 
Efter en trevlig kina-lunch med utbytesstudenter så åkte jag, Julia och Jennie till Partille hem till en jättetrevlig YFU-volontär (även värdmamma) och hennes dotter som också var volontär (tror minsann jag träffade henne på YFU-bowlingen...). Dit kom också kanske 6 andra YFUare som också skulle till USA. Efter lite allmänt prat så började provet.
 
Först var det en hörförståelsedel i 45 minuter och sedan en lika lång läsförståelsedel. Båda delarna börjar suuuperlätt typ att man ska välja det alternativet som passar bäst in på bilden och så säger den typ: Han sitter på en stol, Han rider på en häst, Han kör en bil osv. Men sedan blir det svårare såklart. Hörförståelsedelen var dock faktiskt jättelätt rakt igenom och jag fick nog nästan full pott tror jag. Den svåraste frågan var MAX på nationella-i-nian-nivå liksom. Läsförståelsedelen började också väldigt lätt men den tycker jag blev lite klurig redan efter halva och de sista delarna var ganska svåra! Jag kan ju tillägga att jag är väldigt dålig på engelska, Julia är grym på engelska och tyckte såklart att båda var superlätta! Ett tips är att inte ta det allt för lugnt i början på läsförståelsedelen för även om det är lugnt då så behöver man mycket tid till det sista, jag hann precis!
 
Detta testet är ju som sagt till för att de i USA ska veta ungefär hur bra man är, det är inte så att man måste klara någon speciell nivå.
 
När vi skulle hem så tog jag och Jennie samma tåg. Vi träffade en jättekonstig gubbe som vi råkade lura till Göteborg fast han skulle till Lerum och vi försökte gömma oss från biljettkontrollanterna, orkar inte förklara allt som hände men kan säga att vi hade skrattattack hela tågresan hem!!! Ingen av oss kunde sluta skratta åt vår konstiga situation och alla i tåget bara stirrade på oss haha :) Utbytesstudenter är helt klart sköna personer och jag är glad att jag har träffat så många härliga utbytisar hittills! 
 
Typ såhär såg formuläret man skulle fylla i ut (lånad Google-bild) :
 
 
Ha det bra! :)
 
 

Utbytesdag

Kom hem från Stockholm i tisdags men har haft så fullt upp så har inte hunnit blogga. Det har hänt mycket spännande på utbytesfronten som jag inte har hunnit ta upp men det kommer i de närmsta inläggen :)

Nu är jag på väg till en andra utbytesträff med göteborgsgänget! Vi planerade ju själva en träff som vi hade i februari (tror jag det var...) i facebookgruppen och nu ska vi träffas ett gäng igen, både nya och gamla ansikten - kul! Nu är det nog en del som fått familj så det blir kul att prata med dem om deras placeringar och bara allmänt utbytesprat med de andra :)

Sen är vi ett gäng YFUare som ska hem till en volontär klockan 15 och göra SLEEP-testet vilket är ett engelskatest som man måste göra om man ska till USA för att de ska veta ungefär vart man ligger. Det ska vara väldigt enkelt enligt folk som gjort det, men det tar nog en liten stund att göra för det ska vara ganska många frågor och både en läsförståelse- och hörförståelsedel. Men jag är faktiskt inte alls nervös för det, det är ju liksom inte så att man inte får åka om man har några fel heller ;)

Stockholm dag 3 - THE BIEBER DAY!!!

Dagen idag har varit KAOS! Just nu tar vi igen oss på hotellet för att snart åka till konseten, men jag kan berätta lite om vår sjuuuuuuka dag hittills!
 
Det började med att jag vaknade vid 7 av mig själv med en känsla i magen av att denna dagen är sååå speciell! Hela dagen har jag bara varit helt överlycklig och spänd! Vi åt frukost lite tidigare idag och sen såg jag på twitter (eller om det var facebook...) att det var ett rykte som sa att Justin skulle anlända till Grand Hotel runt klockan 11. Vi fick brottom och jag hoppade upp och ner som en liten studsboll av iver och fick väll med Hanna lite, men annars är jag den Justin Bieber-ivrigaste av oss! 
 
När vi kom dit så var det HELT GALET! Ännu fler poliser den här gången, ännu fler plakat och hela Bieber-energin var superhög! Precis efter vi kommit dit så kommer JUSTINS TURNEBUSS!!! Den åkte förbi hotellet och folk började springa till baksidan (även jag och mina kompisar) men den körde till framsidan igen så vi spang tillbaka. Och där började den galnaste timmen i mitt liv! Den bara stod där och fler och fler kom dit och ett stort hav började bilda sig av skrikande fans! Åhh det var så galet! VI skrek och sjöng och höll på, det var mammor med barn på axlarna som trängde sig, fler och fler poliser kom och olika tidningar kom! Folk hoppade upp på hotellets fönster och så fort dörren till bussen öppnades blev det panik, men det var hela tiden bara väskor som skulle ut eller andra personer som man inte kände igen. Så fort någon längst fram skrek så skrek alla andra och Justin Bieber-sånger ekade över hela Stockholm!

Till slut sprang en mörk figur som tydligen var Justin över till hotellet, jag såg typ inget, fick lite av det på film men herregud det var sååå galet! Då hade det gått typ lite mer än en timma sen vi kom dit! Det var så galet, man blev het ihjälklämd och stackars Erika hade det jättekvavt, då är det bra att vara lång! Efter att Justin hade gått in så började folk längs fram till och med svimma och folk grät här och var. Man visste inte vad som hade hänt riktigt, var det Justin, var det hans buss, var han inne i hotellet eller vad vad det som hände? Man hade en sån energi, det är jättesvårt att förklara men det var så coolt!
 
Jag filmade typ allt, men tog inte så mycket kort men här kommer några:
 
 
 
 
Här kommer lite bilder från olika tidningar och anda källor som var där:
 
 
 
 
 
 
Nu är vi sååååå taggade inför ikväll!!!!!!